Zondag 25 september Brunch+ Zondag 25 september Brunch+
De eerste Brunch+ van het nieuwe seizoen staat gepland op zondag 25 september met als thema ‘Over de brug! Bruggen bouwen tussen kerk, overheid en samenleving’. Gastspreker is Karin de Schipper-Visser, directeur van SKIN-Rotterdam. SKIN staat voor Samen Kerk in Nederland en is een stichting voor en door internationale kerken in Rotterdam en omstreken. Rotterdam telt ongeveer tweehonderd christelijke internationale kerken die elk op hun eigen manier samenkomen, een thuishaven zijn en vaak een plek zijn waar praktische hulp geboden wordt. SKIN-Rotterdam staat deze kerken bij en is bruggenbouwer tussen de internationale kerken onderling en tussen deze kerken en de lokale overheid, diverse organisaties in de samenleving en de landelijke Protestantse kerk. Doordat de kerken elkaar opzoeken en krachten bundelen kunnen deze heel verschillende kerken een positieve en krachtige stem laten horen in de samenleving.
Karin de Schipper zal het een en ander vertellen over het werk van SKIN, haar ervaring met het zoeken naar verbinding tussen de kerken, de overheid en de landelijke Protestantse kerk. De combinatie van spiritualiteit en pastoraat en de diversiteit hierin lijkt voor ons misschien ver weg maar is dat wel zo? Welke ervaringen hebben wij met andersgelovigen en met migranten hier in Zevenbergen, op school of op het werk? Hoe gaan wij het (geloofs-)gesprek aan met mensen die anders denken en anders ‘kerken’?
Het zoeken naar verbinding ondanks dat je anders je geloof beleeft, is ook voor ons de moeite waard om te onderzoeken. Misschien zelfs noodzakelijk in een tijd waarin kerken alsmaar kleiner worden.
Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van de brunch. Na afloop is er de gelegenheid om een bijdrage te doen voor SKIN-Rotterdam, ter ondersteuning van de lokale Voedsel- en Kledingbanken.
Met de Brunch+ staat ontmoeting voorop. Iedereen is van harte welkom. Neem gerust vriend, vriendin, buur of familielid mee!
Zondag 25 september in GK ‘de Ontmoeting’, Stationsstraat 2 in Zevenbergen. De brunch begint om 11.00 uur, met inloop vanaf 10.45 uur. In verband met de voorbereidingen graag uiterlijk woensdag 21 september aanmelden via brunch@deontmoeting.nu. Heeft u geen mail dan kunt u telefonisch aanmelden bij R. Molenaar 06-524 16 216 (vanaf 19.00 uur). Het eerste deel van de brunch+ is online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl
Rianne Fortuin-Mosterd