Brunch+ Zondag 24 september 2023 Brunch+ Zondag 24 september 2023
Zondag 24 september is de eerste brunch van het nieuwe seizoen. Het thema is ‘Hospice en hospice-zorg’ en Heleen Roos is uitgenodigd als gastspreker. Een hospice is een plaats waar mensen naar toe kunnen als er afscheid genomen moet worden van het leven en dit thuis niet mogelijk is. Het is een plek waar professionals en vrijwilligers zich inzetten om rust, ruimte en veiligheid te bieden voor bewoners, hun familie en mantelzorgers zodat zij ieder op hun eigen wijze afscheid kunnen nemen. Als verpleegkundige heeft Heleen zich gespecialiseerd in de palliatieve zorg en zij is mede oprichter van een tweetal hospices, in Hendrik-Ido-Ambacht en in Papendrecht.
Vragen die tijdens de lezing aan de orde komen zijn onder andere: Wanneer kom je in aanmerking voor plaatsing in een hospice? Wat is het verschil tussen low en high care? Wat kun je verwachten als familielid of mantelzorger? Wat is er nodig om vrijwilliger te worden?
Vanuit haar jarenlange ervaring en betrokkenheid met de zorg in een hospice kan Heleen ons hierover vertellen.
Heb je affiniteit met het thema of wil je er meer over horen en sta je open voor ontmoeting en gesprek? Weet je welkom bij ‘de Ontmoeting’ op zondag 24 september aan de Stationsstraat 2 in Zevenbergen. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van de brunch. Wel is er na afloop gelegenheid om een bijdrage te doen voor een goed doel. Deze keer is dat Stichting Ambulance Wens. Een stichting opgericht om de laatste wensen van terminaal zieken te vervullen.
De brunch begint om 11.00 uur, met inloop vanaf 10.45 uur. In verband met de voorbereidingen graag uiterlijk donderdag 21 september aanmelden via brunch@deontmoeting.nu. Heeft u geen mail dan kunt u telefonisch aanmelden bij R. Molenaar 06-524 16 216 (vanaf 19.00 uur). Het eerste deel van de brunch+ is online te volgen via www.kerkdienstgemist.nl
 
terug