Zaden voor voedsel. Zaden voor voedsel.

   Zaden voor voedsel.

        De inzameling van zaden gaat onverminderd door.
 
Daarvoor staat een glazen bokaal in de kerk waar u de zaden in kunt doen in een zakje vermeld met welke zaden erin zitten.
 
 “Familietuintjes en schooltuinen in de vluchtelingenkampen van de Saharawis in Z.W. Algerije”. Uit onze voorstudie is gebleken dat we aan de families en scholen van deze vluchtelingen (meestal nomaden of vissers), die er reeds meer dan 30 jaar in kampen leven, kunnen leren hoe ze kleine groentetuinen kunnen aanleggen. Tevens kunnen we tonen hoe ze, met gebruik van een bodemverbeteraar, groenten en fruit kunnen kweken met een minimum aan water en meststoffen.
In dit deel van de Sahara, de streek rond de stad Tindouf, zijn er twee seizoenen : (1) het herfst- en winterseizoen (van september tot januari), waarin allerlei groenten kunnen gekweekt worden, zoals sla, rode biet, wortelen, ajuin, peterselie, … (2) het lente- en zomerseizoen (van februari tot augustus), waarin het te heet wordt voor de groenten, maar waarin allerlei tropische vruchten kunnen geteeld worden, zoals meloenen, watermeloenen, pompoenen, paprika’s, avocados, papaya’s en eierplanten (aubergines).
Het gaat om b.v. zaden van: Aubergine – Papaya – Pompoen – Paprika – Meloen etc.
                                         Pel de zaden af en laat ze drogen.
                      De 13e zending is in maart 2018 verstuurd.
                                        Met dank voor de inzet.
 
Namens de diaconie
Petro van der Giessen
terug